Urruñako hautetsiek lurralde mailan instalatuak diren tokiko ekoizleekin lan egin nahi duute lehentasunez, ingurumena errespetatzen duten praktikak baliatzen dituzten kalitatezko eta sasoiko produktuak proposatzeko xedez.
Bilkura horren helburua ondoko elementuan aurkeztea da:
- Sukalde zentralaren funtzionamendua;
- Gaur egun garatzen ari den herri-etxaldearen proiektua ;
- Tokiko ekoizleekin egin daitezkeen ;
- lankidetza moldeak.
Bere Lurraldeko Elikadura Proiektuaren (PAT) Baitan , Urruñako herriak, herriko jantegietan haurrei eskaini apairuen kalitatea zaintzeko ardatza lehenetsi du.
Gogoeta burutu eta programazio hipotesiak aztertu ondoren herriko etxeak erabaki du:
- 1,2 hektarea erabiltzen ditu fruitu eta barazki ekologikoak ekoizteko herri-etxalde baten sortzea.
- Herriko barneko eskolan kokatusukalde zentral bate sortzea. Egunero 450 apairu prestatuko ditu lotura beroan
135 bazkari inguru Aisialdi gunearentzat (Asteazkenak eta Eskola Oporrak) - 2025eko iraila
80 apairu GEUZeko onuradunei etxeetara eramateko - 2026 hasiera