Tokiko ekoizleei sukalde zentrala aurkezteko bilkura

Sailak/Tags
    raz

    Karia horretara herriko etxeak tokiko ekoizleei zuzendu partekatze eta informatze bilkura bat antolatzen du, uztailaren 22an, asteartearekin, 14ak30tan, herriko kontseiluko gelan.

    Urruñako hautetsiek lurralde mailan instalatuak diren tokiko ekoizleekin lan egin nahi duute lehentasunez, ingurumena errespetatzen duten praktikak baliatzen dituzten kalitatezko eta sasoiko produktuak proposatzeko xedez. 

    Bilkura horren helburua ondoko elementuan aurkeztea da: 

    • Sukalde zentralaren funtzionamendua; 
    • Gaur egun garatzen ari den herri-etxaldearen proiektua ; 
    • Tokiko ekoizleekin egin daitezkeen ; 
    • lankidetza moldeak. 
    Bilkura horri esker, gure lurraldearentzako zentzuz beteriko proiektu egituratzaile honi buruz trukatzeko, eta guzientzako onuragarria izanen den zirkuitu laburreko dinamika bat ko-eraikitzeko parada ukanen dugu.

    Bere Lurraldeko Elikadura Proiektuaren (PAT) Baitan , Urruñako herriak, herriko jantegietan haurrei eskaini apairuen kalitatea zaintzeko ardatza lehenetsi du. 

    Gogoeta burutu eta programazio hipotesiak aztertu ondoren herriko etxeak erabaki du: 

    • 1,2 hektarea erabiltzen ditu fruitu eta barazki ekologikoak ekoizteko herri-etxalde baten sortzea. 
    • Herriko barneko eskolan kokatusukalde zentral bate sortzea. Egunero 450 apairu prestatuko ditu lotura beroan 
    370 bazkari inguru 3 eskola publikoentzat - 2025eko iraila 
    135 bazkari inguru Aisialdi gunearentzat (Asteazkenak eta Eskola Oporrak) - 2025eko iraila 
    80 apairu GEUZeko onuradunei etxeetara eramateko - 2026 hasiera